petak, 11. travnja 2014.

AUTIZAM I CIJEPLJENJE vol2



Kada netko izradi sigurnosne studije američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i US Food and Drug Administration (FDA) bi trebali navedene rezultate uzeti u obzir i provjeriti sve vezano uz iste PRIJE nego brojna cjepiva budu puštena u zdrastvenom sustavu koji provodi masovnu vakcinaciju.
Vodeći istraživač Laura Hewitson , PhD , vjerojatno je dala najbombastičniju objavu kad su ona i njezini kolege na makaki majmunima (primati) napravili studije s istim cjepivom koje se davalo djeci tijekom 1994-1999 , odnosno, Ospice - zaušnjaci - rubeola (MMR) cjepiva koje sadrže i živu, te su davana djeci tijekom vremenskog okvira u kojem je poremećaj spektra autizma osjetno skočio.
Rezultati te pilot studije objavljeni su u znanstvenom radu u časopisu Acta Neurobiological Experimentals u 2010, a pod naslovom ''Influenceof pediatric vaccines on amydgala growth and opioid ligand binding in rhesusmacaque infants: A pilot study. 
 Iako su se odmah pojavile možebitne kontroverze oko navedene studije , npr. , optužbe za sukob interesa jer je Hewitson podnijela nadležnom sudu za cijepljenje zahtjev u ime svog djeteta, informacije koje se su proizišle iz navedenog istraživanja zahtjevaju dodatno razmatranje i svakako treba provesti istovjetne dodatne studije. Zašto isto nije napravljeno? Možda je prevelik utjevaj proizvođača vakcina da se navedena istraživanja ne provedu? Da li je i dr. Hewitson postatala još jedna profesionalna ''persona non grata'' - jer je na pravom tragu?


Nadležna tijela (prije svega zakonodavci, sabor, kongres i sl) trebaju ozbiljno razmotriti istraživanje dr Hewitson u kojem je između ostalog navedeno :
"Cjepivu-izloženi kontrolni primjerci dojenčadi (majmuna) podvrgnuti su MRI i PET snimanju stanja  u dobi od 4 do 6 mjeseci života , što predstavlja konkretne rokove unutar kalendara cijepljenja...''
 "Ovi rezultati pokazuju da su promjene u sazrijevanju i razvitku volumena amigdale i sposobnost vezanja DPN-a u amigdali, značajno promjenjeni u dojenčadi makakija koji su primili vakcine sukladno rasporedu. "

To bi samo po sebi trebalo biti eksplicitni razlog za višestruko ponavljanje navedene studije s neovisnim ne-farmaceutskim istraživačima koji nisu u znanstvenom sukobu interesa.



Jer, nitko nije u većem sukobu interesa kad su u pitanju rezultati istraživanja nego što su farmaceutski proizvođači koji ih redovito obavljaju. Takva istraživanja su ona koja bi trebala biti napadnuta na isti način. No zašto nisu?
Za one koji su malo manje upoznati s podacima , ASD je došao od 1 u 5000 u 1990 do nedavno priznatim (ožujak 2012)  brojkama od 1 u 88, dok 1 od 6 djece u SAD-u imaju druge poteškoće u razvoju. Ove statistike sugenerirane za razdoblje 2006 - 2008. To je vremenski razmak od 6-8 godina. Je li moguće da smo danas na stopi od 1 od 50?
Prema Hewitsonovom istraživanju, biološke promjene i izmijenjena ponašanja su se pojavili kod cijepljenih majmuna, koji su bili istovjetni ili vrlo slični onima kod dijagnoze ASD-a kod djece. Međutim, nije bilo takvih simptoma u necijepljenih majmuna. Uz navedene pojavili su se još i dodatni problemi navedeni u istraživanju kao brojne značajne razlike u gastroenteriloškom tkivu između cijepljenih i necijepljenih životinja. To je bila tema o kojoj se duboko raspravljalo unutar medicinskih krugova i prije jer se i ranije primječivala ista povezanost.

Ipak pomoću naših malih majmuna, došlo se do značajnih informacija i pitanja sve do direktorice bivšeg National Institut of Health, Bernardine Healy, koja je izjavila:
" Mislim da su javni zdravstveni dužnosnici prebrzo odbacili hipotezu kao 'iracionalnu' bez dovoljnih dodatnih istraživanja... bez proučavavanja populacije koja se razboljela."
" Nismo vidjeli nikakvo veće istraživanje većih koje bi se fokusiralo na 300 djece koji su dobili simptome autizma u roku od nekoliko tjedana od vakcinacije"

Možda je najtočniju izjavu u vezi istraživanja na majmunima dao Scott Bono, predsjednik National Autism Association:
 "Do danas ,CDC nije proveo nikakva sigurnosna ispitivanja o mogućim štetnim učincima istovremenog davanja više cjepiva novorođenčadi, te je odlučno odbio podržati inicjativu da se cjepiva bez žive daju djeci i trudnicama. Vrijeme ja da Kongres oduzme CDC-u pravo djelovanja i preuzme na sebe odgovornost"
  
Htio bih naglasiti da je zakonodavac (bilo Sabor, Kongres, Parlament) najviše u krivu kad su u pitanju komplikacije oko cijepljenja. Jer oni su ti koji donose zakone o prisilnom cijepljenju. Ipak unatoč svim raspravama, čak u SAD-u i unutar kongresa, zakon se ne dovodi u pitanje. Vjerojatno zbog svih lobista iz redova farmaceuta koji vrebaju dvoranama Kongresa punih džepova.

Najvažnije je pitanje zašto nitko ne radi dodatna istraživanja po već opisanoj studiji? Da li se boje da će postati još jedna znanstvena žrtva? Zašto, kad bi baš medicinska znanost trebala istraživati sve probleme i teorije, javno objavljivati rezultate, surađivati s drugim znanostima, a NE izopćavati neistomišljenike kao da su u pitanju vjerske dogme.

Nema komentara:

Objavi komentar