srijeda, 12. ožujka 2014.

AUTIZAM I CIJEPLJENJE vol1




U cjepivima se pored patoloških proteinskih formi nalaze i mnogi toksični dodaci koji mogu biti uzročnici mnogih teških poremećaja  i prosječno upućena javnost je to mogla, posljednjih nekoliko godina, shvatiti. Iako vakcinacija djece u nekim europskim zemljama više nije obavezna, u Hrvatskoj to nije slučaj.

Današnje vakcine “treće generacije” odnosno DNK vakcine, po tvrdnji mikrobiologa Shiva Chopra, isto su što i klaster bombe u ratovanju. Pitanje koje se prije 15-ak godina postavljalo je: da li je bolest zvana autizam posljedica jedne takve biološke ''klaster bombe''? Autizam je stručni naziv za bolest koja se tretira kao psihološka nefunkcionalnost ( možemo reći i "isključenost") i klasificira se i kao vrsta schizofrenije, nepoznatog (!?) uzroka.
 


Najbombastičniji, najosporavaniji, najpopljuvaniji i protivnicima vakcinacije najsumnjiviji i ujedno najdraži slučaj je slučaj istraživanja Dr. Andrewa Wakefielda, koji je 1998. radeći u londonskoj bolnici Royal Free, objavio u stručnom glasilu britanske medicinske struke The Lancet studiju u kojoj je ustvrdio da je cijepljenje dvanaestoro djece cjepivom MMR kod njih uzrokovalo crijevnu reakciju koja je dovela do autizma.

Znanstveno istraživanje je uključivalo brojne laboratorijske i druge analize 12-oro djece koja su bila razvila takozvani „regresivni autizam“, odnosno imala su takve simptome, a koji su im se pojavili 15-ak dana  nakon što su primili trovalentnu MMR vakcinu.


Sva djeca su se tada nalazila na liječenju u bolnici Royal Free Hospital, gde je radio dr Wakefield i sva su imala  teške crijevne infekcije, pa su nekoj djeci morali isjeći dijelove crijeva (jer ih je nešto izgleda iznutra izjedalo). To svakako nije bila obična crijevna viroza (kao što su tvrdili plaćeni novinari koji su kompromitirali rad dr Wakefielda), već težak poremećaj u funkcioniranju njihovih crijeva.


Nakon nekoliko godina dr Wakefield je objavio rezultate svojih istraživanja u poznatom i uglednom medicinskom časopisu “Lancet”. Neka Vam to što je objavljen u poznatom i priznatom časopisu ništa ne znači jer često istraživanja protiv farmaceutskog lobija, GMO lobija i sl. ne dospijevaju nikad nigdje, a kada dospiju brzo ih se sreže i ospori, omalovaži i sl.  

Doktor je nedvosmisleno objavio da je uzročnik navedenih problema kod djece NEŠTO što se nalazilo u trovalentnoj MMR vakcini (koja se daje preventivno protiv zaušnjaka, malih boginja - morbila i rubeole).  Ono što je Wakefield posebno uočio u svojim istraživanjima je bila mitohondrijska disfunkcija ove autistične dece, odnosno abnormalan rad njihovih mitohondrija. Da kod autistične djece postoji ovakva mitohondrijska disfunkcija pokazala su kasnije i neka druga istraživanja.


Gdje je točno nastao loš spoj u relaciji mitohondrija i MMR vakcina, tek je trebalo ispitati slijedećim istraživanjima za koje se Wakefield vjerovatno tek pripremao. 
Zanimljivo je da dr Wakefield nikada nije pozvao roditelje da djecu ne cijepe, već  je samo pozvao da djecu ne cijepe spomenutom trovalentnom vakcinom MMR (što znači da su djecu mogli cijepiti sa tri pojedinačne vakcine). Ali medicinskoj i farmaceutskoj javnosti je taj pristup bio strašno odbojan i nestručan (!?).  Posebno je zanimljivo što su sa tržišta u Britaniji odmah povučene sve pojedinačne vakcine za zaušnjake i male boginje, a ostavljena je samo sporna trovalentna MMR vakcina
J.


Onda je 2007. godine dr Wakefield pozvan na saslušanje pred istražnu komisiju Britanskog generalnog medicinskog savjeta (koji izdaje licence za rad liječnicima) sa optužbom da njegova istraživanja nisu obavljena u skladu sa znanstvenim principima, da ispitivana djeca nisu znala da se na njima vrši istraživanje, da su mu zaključci u radu nepouzdani i da svojim javnim istupanjem zastrašuje roditelje i odvraća ih od vakcinacije čime ugožava zdravlje djece itd. Preko časopisa British Medical Journal  osporena mu je stručnost kao i moralni kredibilitet da se bavi istraživanjem.
 

Protiv protiv dr Wakefielda je pokrenuta nečuvena kampanja kako bi ga diskreditiralo kao liječnika i istraživača.

U ovu kampanju uključio se i londonski Sunday Times, ali i drugi mediji (pod kontrolom Rupert Murdocha) , a uključio se i „nezavisni“ TV „Channel 4“. Glavne medijske napade na Wakefielda predvodio je „nezavisni“ novinar i nekakav samostalni istraživač koječega po imenu Brian Deer. Po onome kako je Deer „istraživao“ nastali slučaj vidjelo se da mu je jedini cilj bio da što više diskreditira Wakefielda, a ne da se bavi znanošću.

Brian Deer je dobijao prostor na svim Murdochovim TV kanalima, i na kraju britansku novinarsku nagradu.
 

Posebno je dirljiva i žalosna scena gdje jadnim roditeljima autistične djece kojima su isječena oštećena creva, Deer kao samoprozvani istraživač, (a u biti obični novniski plaćenik),  ispred suda objašnjava da ona imaju samo običnu crijevnu virozu i da su sve ostalo Wakefieldove izmišljotine. Dakle roditeljima kojima je netom nakon cijepljenja došlo do teških crijevnih problema u djece, koja su nakon toga postala autistična, Deer tvrdti da je to sve puka slučajnost i da su imala malu crijevnu virozu te da je sve ostalo Wakefieldova izmišljotina.
 

Nakon godina istraga, sudskih tužbi, polemika u tisku i optužbi, The Lancet je povukao nezapamćen potez povlačenja 12 godina starog članka (od čijeg autorstva je svih 13 suradnika dr. Wakefielda u međuvremenu odustalo i tražilo da se njihovo ime briše) kao "pogrešnog" i "lažnog". Wakefield se međutim, nije htio odreći svog istraživačkog rada i izgubio je liječničku licencu.

General Medical Council je, koristeći izraze kakvi se ne pamte u medicinskoj struci, u svojoj stegovnoj odluci istaknuo da je Wakefield "iskazao bešćutan nemar" i "zloupotrijebio povjerenje u svoj položaj" tijekom istraživanja, te da je postupao "nečasno" i u opisima svojih nalaza bio "zavaravajući" i "neodgovoran".

Dr. Wakefield se tijekom svojega stegovnog saslušanja držao svojih tvrdnji te sebe predstavljao kao borca za pravdu koji se bori protiv farmaceutskih tvrtki i spriječava ih da zarađuju novac na štetnom cjepivu.
Unatoč svemu roditelji autistične djece, preko svojih udruženja i odvjetnika (koji su ovo istraživanje i financirali), su ipak ostali uz Wakefielda. 

Na sudskom sporu 2009. Wakefield je dokazao da je bio u pravu, i da je iza čitave hajke na njega stajala  dobro organizirana mreža plaćenih novinara, agenata i korumpiranih lječnika na platnom spisku velikih farmaceutskih kompanija. Onda je Wakefield zatražio da se i sve optužbe protiv njega izrečene od stane Britanskog medicinskog regulatonog tijela povuku i da mu se vrati liječnička licenca. Ova afera  i dalje traje. Ovo je još jedan skandal u Britaniji u vezi sa vakcinama u poslijednjih nekoliko godina koji je otkrio kakva je perfidna sprega farmaceutskog narkokartela, medija, plaćenih novinara i liječnika.

No zastanimo trenutak ovdje.

Koji je motiv čovjeka koji je danas osramoćen, ismijavan, otjeran (živi u SAD-u) da nefinanciran od ikog radi istraživanje protiv osjetno moćnije farmaceutske industrije? Novčani?! Wakefield se nikad nije novčano okoristio iz navedene studije, dapače suprotno, ostao je nezaposlen. S druge strane koji je motiv drugoj, napadnutoj, strani? VEEEEEELIKE SVOTE NOVCA. Velike i velike svote novca. Tolike da u tren oka iza sebe imaju široku medijsku pomoć i liječnički lobi. Sjetimo se i drugih koji su radili na istraživanju (njih već spomenitih 10 je tražilo da se njihovi potpisi povuku). Dakle kako su ti ljudi odjednom shvatili da njihovo istraživanje nije stručno, da je nečasno, zavaravajuće i neodgovorno? Ili ih je možda pritisak lobija natjerao na to? Uostalom Wakefield je mogao priznati da je u krivu i dobio bi novčanu kaznu i nastavio biti liječnik. Zašto su roditelji ostali uz njega? Je li moguće da su svi roditelji koji tvrde da su im djeca u roku od 2 tjedna nakon cijepljenja postala autistična lažovi? Mislim ima lažova u svijetu no kako to da svi pričaju istu priču. Netom nakon vakcinacije slijede nepovratni simptomi... Uostalom zašto nema autizma u necijepljene djece?...


Možete ovu priču gledati iz dva kuta.

Kao nezvisno istraživanje koje su u kratkom vremenu razotkrili dobri novinari te na vrijeme spriječili luđaka da nam uzme kolektivno zdravlje i izazove epidemiju.

Ili kao iskaz moći protiv bilo koga tko se iti usudi objaviti išta o štetnosti cijepljenja. Cijepljenja su dobra i svatko tko tvrdi drugačije će biti jako brzo i jako snažno skršen medijski, strukovno i osobno.
 

Nema komentara:

Objavi komentar