ponedjeljak, 17. veljače 2014.

MALO O NUSPOJAVAMA vol 3.



NVKP (Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken) [hrvatski: Nizozemska udruga za savjesnu vakcinaciju] je nezvisna udruga koju sačinjavaju terapeuti, liječnici i roditelji djece.
Cilj NVKP-a  je potpuna roditeljska sloboda (lišena bilo kakvih indirektnih i direktnih pritisaka) izbora vakcinacije odnosno ne-vakcinacije vlastite djece, temeljena na iskrenim, sveobuhvatnim i neovisnim informacijama.
Sama udruga smatra da je politika cijepljenja poznata i kao 'isto cijepivo za sve'' politika velikih potencijanih problema, te zahtjeva i uzrokuje roditeljsku zabirnutost. NVKP stoga urgira usvajanje temeljitijih, prije svega neovisnih istraživanja, i to predstavnika različitih medicinskih i nemedicinskih disciplina, a ne samo epidemilogije. 

Osnovni podaci udruge su slijedeći:
NVKP
PO Box 1106
4700 BC Roosendaal
The Netherlands
Information number: 0900 - 2020171
Email: info@nvkp.nl
Website: www.nvkp.nl



Vrlo interesantno istraživanje je od strane NVKP-a provedeno u Nizozemskoj u drugoj polovici 2004-e godine na uzorku od 635 roditelja djece koji su bili ili nisu bili članovi NVKP udruge.
Istraživanje je geografski obuhvatilo čitavu Nizozemsku te su uzeti u obzir sve lokalne jedinice, a svi podaci su poznati voditeljima istraživanja.
Istraživanje je provedeno na slijedeći način: svim roditeljima je dan anketni upitnik sa pitanjima o zdravlju njihovog djeteta odnosno djece.  Svi roditelji su potom ponovno kontaktirani za dodatne informacije i zamoljeni su da odgovore na kontrolna pitanja (kako ne bi bilo manipulacija indetiteta). Kao što je već rečeno svi podaci o roditeljima i djeci su poznati voditeljima istraživanja.
 Anketni upitnici koji nisu bili pravilno ispunjeni nisu uzeti u istraživački uzorak. Isto tako anketni upitnici roditelja koji se nisu odazvali na daljnje istraživanje dodatnih informacija ili nisu odgovorili na kontrolna pitanja nisu bili uključeni u rezultate.
Anketni upitnici roditelja djece koja nisu cijepljena na normalan način - to jest na način koji nije u potpunosti u skladu s Nizozemskim Programom Cijepljenja (RVP) - i upitnici roditelja djece koja su protiv vakcinacije no ipak su nešto djecu cijepila, su također maknuti iz rezultata istraživanja.

Rezultati istraživanja su slijedeći (grafički prikazano):






Kao i što je vidljivo sa grafikona većina poremećaja / bolesti se više javljala u vakcinirane djece. Neke toliko izrazito češće da se čovjek ozbiljno zamisli. Rubeola , hripavac i problemi sa srcem / dahom su se javili češće u nevakcinirane djece. Sve ostale bolesti su se javljali češće u vakcinirane djece. Izdvajam one najdrastičnije razlike.
·         Febrilne konvulzije su se javile 270% češće kod cijepljene (vakcinirane) djece
·         Upala uha se javila 270% češće kod cijepljene djece
·         Upala grla se javila 405% češće kod cijepljene djece
·         Agresivno ponašanje je javilo 1140% češće kod cijepljene djece (!)
·         Konvulzije praćene kolapsom su se javile 700% češće kod cijepljene djece (!)
·         Gubitak svijesti se javilo 225% češće kod cijepljene djece
·         Reumatske tegobe su se javile 500% češće kod cijepljene djece
·         Količina primljenih antibiotika je 220% veća kod cijepljene djece
·         Cijepljena djeca su 436% sklonija oboljevanju od necijepljene
·         Nekontrolirani dječji plač je  223% češći kod cijepljene djece
·         Astma se javila 242% češće kod cijepljene djece
·         ADHD se javio 206% češće kod cijepljene djece
·         Krajnicu su odstranjeni 452% češće kod cijepljene djece
·         Epilepsija se javila 173% češće kod cijepljene djece
·         Necijepljena djeca su skoro duplo manje u doktora od cijepljene djece
·         Autizam se javio jedino kod cijepljene djece!

Ipak posebno je zanimljiv slučaj sa bolestima: tetanus, dječja paraliza, meningitis i hepatitis B. Te bolesti se nisu javile ni u jednoj grupaciji!

Podvucimo crtu.
Necijepljena djeca obole češće od rubeole, hripavca i problema sa srcem / dahom (usko povezano sa hripavcem koji i sam stvara poteškoće s disanjem).  Također istina je i da od tih bolesti oboljevaju i cijepljena djeca, i to s obzirom da cjepiva navodno štite od bolesti, u iznenađujućem broju. No sad pretpostavke na stranu, rubeola i hripavac su češći u necijepljenih. Smrtnih slučajeva nema te su djeca te bolesti uredno preboljela. Same te bolesti i jesu DJEČJE BOLESTI te njihovo preboljevanje jača imunološki sustav te djeca stječu PRAVI IMUNITET.
E sad, od ostalih bolesti protiv kojih se cijepe, fascinantno je da djeca od zaušnjaka i difterije oboljevaju jednako, bila cijepljena ili ne, dok kao što je već rečeno, u slučaju tetanusa, dječje paralize, meningitisa i hepatitisa B ne oboljevaju ni jedni ni drugi! Slučaj ospica je još zanimljiviji – tu češće oboljevaju cijepljeni...
               
Tu dolazimo dalje na zanimljivi dio. Onaj dio koji se nigdje ne istražuje, koji se smatra pseudoznanstvenim, koji je huškački i sl., a koji kaže da su necijepljena djeca zdravija od cijepljene (vakcinirane).
Naime i iz ovog istraživanja proizlazi da su vakcinirana djeca sklonija oboljevanju, sklonija febrilnim konvulzijama, češće imaju otorinolanrinološke probleme, agresivnija su, češće imaju kolapse svijesti, reumatske tegobe, više nekontrolirano plaču, češće imaju astmu,  češće imaju ADHD,   više imaju epileptičnih napada, više odstranjuju krajnike...
 Povrh svega nevakcinirana djeca u istraživanju nisu imala šećernu bolest, oštećenje mozga ili autizam, dok se u vakcinirane djece te bolesti pojavile i to najviše autizam (čak 8 slučajeva) što je u postotku izrazito visokih 2,57%.

Iz ovoga proizlazi da su neka necijepljena djeca oboljela od rubeole i hripavca, no isto tako ih i preboljela te izgradila bolji i snažniji imunološki sustav od cijepljene djece. Cijepljena djeca su također oboljela od tih bolesti (manje), ali im je imunološki sustav osjetno slabiji.

Pitanje je: koja je svrha dječjih bolesti? Je li dobro za dijete da ih preboli ili treba neprirodnim putem ubrizgavati strane tvari u organizam te tako slabit imunološki sustav?

Naravno pobornici cijepljenja će reči da ove korelacije ne znače nužno i povezanost, no interesantno je kako isti takav metod koriste kada ide njima u korist. Primjerice bez problema će reći kako se oboljevanje od neke bolesti smanjilo otkad se uvelo cijepivo?! Iako i tu mogu ulogu igrati drugi uvjeti (prehrana, higijena, voda, zrak i sl), kao i što jest... no o tome u drugom postu.
 






Nema komentara:

Objavi komentar